Apple nuk mund të prodhojë më shumë sesa 20 milion iPhone X këtë vit

Problemet me prodhimin dhe sensorët e teknologjisë së njohjes së fytyrës janë shkaktarët kryesor që çuan në shkeljen e premtimeve të Apple.

Apple nuk mund të prodhojë më shumë sesa 20 milion iPhone X këtë vit

Objektivat e prodhimit të Apple iPhone X për këtë vit janë shumë larg asaj që premtonte Apple kur prezantoi telefonin e 10 vjetorit të iPhone më 12 Shtator raportoi Nikkei ditën e Marte.

“Dërgesat fillestare të telefonit të shumëpritur të Apple nuk do të kalojnë shifrën e 20 milion njësive, vetëm gjysmën e sasisë së planifikuar,” shkruante agjencia Japoneze e lajmeve financiare.

Problemet me prodhimin dhe sensorët e teknologjisë së njohjes së fytyrës janë shkaktarët kryesor që çuan në shkeljen e premtimeve të Apple.

Sipas Nikkei, Apple ka prodhuar vetëm 10 milion iPhone X në muaj ndërsa prodhimi është rritur nga fundi i shtatorit.

iPhone X del në shitje më 3 Nëntor për 999 dollar. Aksionet e kompanisë ranë me 0.1%.

një deklaratë të ngjashme ka dhënë edhe analisti i mirënjohur i KGI Ming Chi Kuo i cili tha të Premten se Apple nuk do të ofrojë më shumë sesa 3 milion iPhone X ditën kur do të debutojë.

Your thoughts, please

Your email address will not be published. Required fields are marked *